Årsmöte den 26 januari

Söderbergsällskapets medlemmar kallas till årsmöte lördagen den 26 januari 2019 kl 17.00 i Svenska Akademiens högtidssal, Börshuset, ingång Källargränd 4. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar håller Giada Brighi ett föredrag med titeln ”I nazismens skugga – Hjalmar Söderbergs stöd till sin judiska översättare Marie Franzos”. Giada Brighi är doktorand och arbetar med en avhandling om Marie Franzos och hennes verksamhet.

Efter föredraget samlas de som så vill till middag på restaurant Café Misteln, Stortorget 22. Menyalternativ: fläskfilémedaljong med tryffelsås, laxfilé med romsås, grillad entrecote med pommes frites, en vegetarisk rätt, kaffe med kaka. Pris: 300 kronor. Dryck betalas vid borden. Anmälan till sällskapets klubbmästare Gerd Hamnegård, Salstavägen 1, 191 35 Sollentuna, epost gerd@hamnegard.se. Ange val av rätt, namn, adress, telefonnummer eller epostadress samt att avgiften inbetalats på sällskapets plusgirokonto 20 69 37 – 5. För att anmälan ska gälla måste avgiften för måltiden finnas på kontot senast den 16 januari 2019.

Årsavgiften för 2018/19: enskild medlem 175 kronor, gifta eller sammanboende 300 kronor, under 25 år 50 kronor.

Betala gärna årsavgiften snarast till sällskapets plusgirokonto nr 20 69 37 – 5.